Kesian… Sham Kamikaze!

MINGGU lalu, heboh orang bercakap tentang Sham Kamikaze kahwin satu lagi. Walaupun cerita itu sudah lama tersebar tetapi minggu lalu memang menggemparkan kerana bapa mertuanya turut memberi kenyataan mengesahkan pekahwinan itu.

Sebenarnya RTNV9 bukanlah terkejut sangat apabila mendengar berita perkahwinan itu, tetapi Sham dikatakan tidak mengaku dan menafikan yang dia telah berkahwin buat kali kedua.

Kalau betul Sham dah kahwin, takkanlah orang yang kuat agama macam Sham sanggup cakap bohong apalagi menafikan sesuatu yang sudah halal dari segi hukum!

Sham tahu hukum, mustahil sampaikan perkahwinan keduanya yang memang sudah sah dari segi hukum syarak mahu dinafikan!

Entah-entah ada orang dengki dengan Sham hingga sanggup buat berita yang tidak benar. Iyalah setahu RTVN9, Sham yang kini semakin warak dan kalau bercakap dengan perempuan bukan sahaja tak mahu bertentang mata, malah sepanjang menjadi juri AF9 lalu, percakapannya sopan, berlapik dan salam tak pernah tinggal.

RTVN9 rasa tentu ada yang dengki dengan Sham, iyalah melihatkan dia dah semakin insaf dan mereka yang masih belum sedar pandai-pandai aje menabur fitnah.

Kalau betul Sham Kamikaze yang kini bergelar pendakwah bebas dah berkahwin dengan Nurul Halimin pada 16 Januari lalu, tentu dia mengaku. Takkanlah Sham nak menafikannya?

Sebab sebagai seorang yang kuat agama dan tahu hukum hakam, Sham mesti tahu antara sifat orang munafik ialah apabila bercakap dia bohong, apabila berjanji dia mungkir!

RTVN9 tak rasa Sham begitu. Kalau betul dia kahwin mesti dia bercakap benar! Betul tak Sham?

Cukup-cukuplah menabur fitnah terhadap orang yang baik dan jujur macam Sham, kesian… Sham!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s